И накрая щипка сол: Чийзкейк с къпини

събота, 5 август 2017 г.

Чийзкейк с къпини


С този чийзкейк почерпих любимите си хора и всички,които станаха част от празника ми.Благодаря на всички,които се обадиха,писаха и намериха начин да ме поздравят за празника!Благодаря на всички от сърце за отделеното време и милите пожелания,за вниманието и за това,че засилихте празничното ми настроение нагоре,нагоре,нагоре...Благодаря!!!
❤❤❤
Нямаше да пиша рецепта,тъй като чийзкейка,както сьомгата и скаридите,станаха неразделна част от съвременната българска кухня и всеки вече има своя рецепта.За справка,питай шеф Манчев ☺☺☺
И аз така,имам си своя рецепта и хитрост нещата да се случват по-лесно и успешно.Преди време я споделих на страниците на блога в рецептата за това руло.За този чийзкейк отново ползвах рецептата за основата.Този начин на приготвяне я прави стабилна и еластична,нещо което не е характерно за бисквитени основи на сладкиши.
Необходими продукти за форма ∅ 20 см:

300 гр бисквити Петит бьор
100 гр краве масло
150 мл горещо прясно мляко
50гр пудра захар/ако е нужна/
375 гр крема сирене /3*125 гр/
200 мл подсладена сметана
395гр/1 к/ подсладено кондензирано мляко
ванилия
около 300 гр къпини или плодове по избор
1 чч захар
100 мл вода
2 желатина по 10 гр

Крема сиренето се оставя на стайна температура да омекне.
Първо приготвяме къпиновото желе.Захарта плюс 100 мл вода се слагат на котлона,докато захарта се стопи напълно.Добавяме къпините и разбъркваме,оставяме ги докато оцветят сиропа в наситен цвят.Отделяме ги в друг съд,като ги отцеждаме добре.Към плодовия сироп добавяме единия желатин,разтворен според указанията на опаковката. Разбъркваме и оставяме настрани да се охлажда.
За плънката мекото крема сирене се разбива с кондензираното мляко.Добавяме ванилията и сметаната/без предварително разбиване/ Разбиваме.Разтваряме другия желатин според указанията на опаковката.Оставяме леко да се охлади.
Към охладения желатин добавяме 2-3 сл лъжици от сместа за чийзкейка и разбъркваме.Добавяме я към сместа с крема сирене и разбъркваме добре.Прибираме в хладилника за няколко минути,докато приготвим основата.
За основата бисквитите се смилат на ситни трохи,към тях се прибавя маслото кубчета и се претрива с ръце добре,докато се поеме цялото количество масло.Щом стане всичко на трохи,към бисквитите се добавя горещото прясно мляко.Омесва се на меко тесто,да не остават трохи по повърхността на съда. Разточва се на платка 0,5 см дебелина върху хартия за печене и се изрязва кръг с диаметъра на тортата.Слагаме го във формата заедно с хартията .От остатъка се оформя борда.Колко висок,колко плътен решавате вие според формата или според останалото количество ;)
След като стените на формата са "облечени",сипваме една част от сместа ,посипваме с подсладените къпини,завършваме с остатъка от сместа.Заглаждаме и наливаме желето.Подреждаме свежи къпини и прибираме в хладилника да стегне за около 2-3 часа или докато стегне.
Прехвърлете в чиния за сервиране,украсете по желание и...
Да ви е сладко!!!
P.S.:В този клип има един трик за вадене на сладкиши от откопчаваща форма,който определено трябва да се види ;)


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics