И накрая щипка сол: Сливенски милинки

сряда, 9 септември 2015 г.

Сливенски милинки


Необходими продукти:

за тестото:
300 мл топла вода
1/2 кубче мая
500 г брашно
1 чл сол
1 чл захар
2 сл олиo

заливка вариант 1
50 мл топла вода
100 мл топло прясно мляко
1/2 пакетче масло
2 сл брашно
1чл сол

заливка вариант 2
20гр мас
30гр краве масло
1 сл брашно
1 яйце
1чл сол
50мл топло мляко

масло,брашно за намазване и набрашняване на тавата


В хладката вода, прибавете маята и малко захар и мъничко брашно и оставете да шупне.Пресейте брашното, сложете солта, захарта и олиото и останалата вода и замесете меко тесто.Разделете го на еднакви топчета. Подредете ги в намаслена и набрашнена тава и ги оставете да втасат.Когато втасат и удвоят,утроят обема си ги залейте със заливка.Изберете по-дълбока тава,за да не прелива и да капе във фурната заливката .
Сложете милинките в предварително загрята фурна на 190С и печете до порозовяване./около 25-30 минути/Извадете от фурната и покрийте с кърпа да омекнат.
Ако обичате милинките със захар,поръсете ги обилно с пудра захар.

Заливката

Вариант 1
Брашното се разбърква добре със солта и мекото масло,добавяме млякото и водата.Разбъркваме и заливаме.(Лично аз предпочитам този вариант.)

Вариант 2
Разбиваме брашното и солта с мекото масло и размекнатата мас,добавяме яйцето.Разбиваме,добавяме водата,разбъркваме и заливаме.


Ако харесваш днешната публикация и блога "И накрая щипка сол",сподели с приятели в социалните мрежи.Коментирай всичко,което те вълнува!Задай въпросите си!Сподели своето мнение!

0 мнения:

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар, въпрос ,мнение.Благодаря!

Instant Vortex Plus - ПРОМО, 720x300
ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОРЪЧКИ DUO CRISP ULTIMATE LID, 01.11-10.11.2022

УouТube

Коментари

агнешко месо (1) Азия (8) аламинути (33) алкохолни (13) арабски (2) баници (16) барбекю-скара-грил (4) без глутен (5) без печене (1) без яйца (8) бешамел (4) бисквити (29) бишкоти (7) бонбони (5) брауни (2) букли (3) булгур (2) бутер тесто (6) българска кухня (15) гости (2) гофрети (2) грис (1) гръцка кухня (1) десерти (87) дребни сладки (7) дреболии (3) дъска за рязане (1) експерименти (27) желе (1) за гости (22) заек (4) закуски (63) здравословно/диетично (9) зеленчукови (58) зимнина (11) Испания (2) италианска кухня (3) какао (11) калмари (1) картофи (11) кафе (7) кейкпопс (1) кексове (16) кексчета (5) кето рецепти (2) кисело мляко (4) кифлички (4) козунак (5) кокос (9) коктейли (9) колбас (10) Коледа (1) крем (37) крокети (2) кулинарни книги (25) кухненска дъска (1) кучешки бисквитки (2) кюфтета (5) лозови листа (1) локум (3) майонеза (13) макарони-паста (5) мармалад (1) мед (1) меденки (1) мезета (20) миди (1) милинки (4) млечни (66) мляно месо (15) моето бебе и аз (1) морски дарове (1) мултикукър (3) мус (2) мусака (1) на фурна (28) наденица (4) напитки (17) направи си сам (41) нещо набързо (49) нудли (1) ориз (14) основни (58) от кулинарни книги и списания (4) паеля (1) палачинки (8) парено тесто (1) пастети (5) песто (2) пилешки крилца (2) питки (11) пица (5) плодови (79) полезно (2) постни (1) предястия (11) претцел (1) продуктово позициониране (1) разни (4) разядки (15) риба (4) руло (6) рулца от раци (1) руски рецепти (5) салати (12) сандвичи (8) сарми (1) сач (1) свежо (56) свинско месо (14) сирене (26) сироп (1) сиропирани (3) скара (2) сладки (15) сладкиши (9) сладко (8) сладолед (14) сметана (2) соленки (2) сосове (12) супи (9) сушени домати (4) тестени (71) тесто (40) торти (34) турска кухня (5) туршии (3) френска кухня (1) хитрости (20) хлебопекарна (31) хляб (22) хоби (2) чийзкейк (8) шоколад (41) щтрудел (1) ядки (19) яйца (47) ястия с гъби (9) ястия с пиле (26) Jamie Oliver (2) olympus (2) SO into FOOD (13)
DUO EVO PLUS - ПРОМО
 





W3Schools W3Schools

Web Analytics